Ympäristötekomme ja niiden vaikutus liiketoimintaamme

Ympäristötekomme ja niiden vaikutus liiketoimintaamme

Ympäröivä luonto on meille ja asiakkaillemme tärkeä, joten olemme pyrkineet pienentämään toimintamme hiilijalanjälkeä vähintään seuraavin tavoin.

Jätteiden lajittelu

Koska jätteiden lajittelu on erittäin tärkeää tehokkaan kierrätyksen onnistumiseksi, olemme kiinnittäneet lisähuomiota toiminnassamme syntyvien jätteiden lajitteluun ja tarkoituksena parantaa toiminnassamme syntyvien jätteiden kierrätettävyyttä. Paperi voi esimerkiksi saada kierrätyksen kautta uuden elämän uudessa paperituotteessa jopa viisi kertaa, mutta vain jos se kierrätetään oikein.

Energiansäästö

Vuosien varrella olemme alkaneet kiinnittämään entistä enemmän huomiota laitteistomme energiansäästöön. Olemme esimerkiksi lyhentäneet aikaväliä jolloin laitteemme siirtyvät lepotilaan ja uusia laitteita ostaessamme kiinnitämme huomiota erityisesti esimerkiksi Energy Star-sertifioituihin laitteisiin.

Vihreää sähköä

Olemme vaihtaneet käyttämämme sähkön uusitutuvilla luonnonvaroilla tuotettuun sähköön. Käytämme hiilidioksidipäästötöntä tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

Ympäristöystävälliset paperit

Tavoitteenamme on ollut, että 90% meillä käytettävistä papereista olisi EU-kukka -sertifioitua. Löydät valikoimistamme myös jo kertaalleen painotuotteina olleita kierrätyskartonkeja ja -papereita joita voit halutessasi valita painotuotteidesi materiaaliksi. Tee painotuotteestasi ekologisempi ja valitse kierrätyspaperi!

Kirjanpito kulutuksestamme

Pidämme kirjaa tuotannossamme syntyvästä jätteestä sekä energian- ja paperinkulututuksesta. Olemme aina ajan tasalla kuinka paljon kulutamme kuukaudessa paperia ja kuinka paljon toiminnassamme syntyy hävikkiä ja jätettä. Näin pystymme arvioimaan kuinka pitkäksi aikaa materiaalit varastossamme riittävät ja pystymme tarvittaessa tilata lisää. Tämä minimoi käyttämiemme materiaalien hävikin ja pystymme maksimoimaan tilankäyttömme varastoissamme.

Sähköinen laskutus

Pienentääksemme yrityksemme toiminnan hiilijalanjälkeä, olemme siirtyneet sähköiseen laskutukseen. Tämä vähentää ns. turhaa paperinkulutustusta sekä kirjeiden kuljetukseen liittyviä päästöjä. Halutessaan asiakkaamme voivat maksaa myös yleisimmillä korteilla noutaessaan tuotteensa digipainostamme Josafatinkadulta.