Ympäristö

Ympäristö

Olemme ympäistöystävällinen painotalo ja koska ympäristömme on meille ja asiakkaillemme tärkeä, pyrimme painotalomme toiminnassa kunnioittamaan parhaamme mukaan ympärillämme kukoistavaa luontoa.

Ympäristöystävälliset painotuotteet

Vaikka painotuotteet yleisesti koetaan luontoa kuormittaviksi, voidaan ne valmistaa myös ympäristöystävällisesti alusta loppuun.

Uusien ja kierrättämättömien paperien valmistuksessa eniten päästöjä aiheuttaa paperin valmistukseen käytettävän selluloosan valmistus. Kierrätetyissä papereissa ja kartongeissa on  joko kaikki tai suurin osa kuiduista kierrätettyä. Mikäli haluat valita ekologisemman vaihtoehdon painotuotteeseesi, niin voit valita materiaaliksi näitä materiaaleja, jotka ovat kenties olleet jo kertaalleen painotuotteena. Silti myös täysin uusi ja kierrättämätön paperi voi olla sertfioitu ekologiseksi esimerkiksi EU-kukalla tai pohjoismaisella Joutsenmerkillä.

Erityisen tärkeää painotuotteen elinkaaressa on se, että se kierrätetään käytön päätteeksi asiallisella tavalla esimerkiksi paperinkeräykseen tai energiajätteeseen, jos painotuotteessa käytetty materiaali täytä paperinkeräyksen kriteerejä. Paperinkeräykseen kelpaamattomia materiaaleja ovat esimerkiksi suurkuvajulisteissa ja roll upeissa käytettävät synteettiset materiaalit ja meilläkin painettavissa olevat muovitarrat.

Kaiken kaikkiaan paperi voidaan kierrättää 2-5 kertaa ennen kuin siitä tulee täysin käyttökelvotonta uusiokäyttöön. Kun paperin kuitu on vielä kierrätyksen alkupäässä, siitä voidaan tehdä uusia papereita erilaiseen painokäyttöön, kuten sanomalehtipaperiksi tai kierrätyspaperiksi. Kierrätyksen loppupäässä kuiduista tehdään yleensä pehmopaperia, kuten esimerkiksi vessa- tai talouspaperia.

Ekologisuus liiketoiminnassamme

Pieni viiden hengen organisaatiomme mahdollistaa laadukkaan, tehokkaan, joustavan ja ennen kaikkea asiakasystävällisen toimintatavan ottaen huomioon minimaaliset ympäristövaikutukset. Painotalomme toiminnassa panostamme varmaan aDigi- laatuun, nopeisiin toimitusaikatauluihin sekä ympäristövastuulliseen liiketoimintaan. Kehitämme jatkuvasti toimintamallejamme asiakkaidemme ajantasaiset tarpeet ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen.

Pääosa tuotannossa käyttämistämme kartongeista on EU-kukka– tai muita ympäristösertifioituja -papereita. Huomioimme ympäristöasiat tuotanto- ja pakkausmateriaaleissa, konehankinnoissa, jätteen lajittelun ja kierrätyksen maksimointina sekä materiaalien hukkakulutuksen minimointina. Olemme järkeistäneet organisaatiomme energiankäytön tukemaan ympäristöystävällisiä arvoja.

Voit lukea lisää ympäristöteoistamme Ympäristötekomme-sivuilta.