Mikä EU-kukka?

Mikä EU-kukka?

EU-kukka on vapaaehtoinen eurooppalainen ympäristösertifikaatti, joka myönnetään vain tiukat ympäristökriteerit täyttäville tuotteille. Sertifikaatin on tarkoitus kannustaa markkinoimaan ympäristöystävällisempiä tuotteita. Vaatimustaso on toteutettu niin, että noin 10-20% parhaimmisto eri tuoteryhmien tuotteista läpäisee sertifikaatin vaatimukset.

Sertifikaatia myönnettäessä otetaan huomioon tuotteen ympäristön kuormittavuus eri valmistusvaiheissa. EU-kukka -sertifioidussa paperissa on pyrkimyksenä, että luonnolle aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa erilaisten päästöjen ja kemikaalien muodoissa. Lisäksi on määrätty, että vähintään 10% paperin sisältämästä kuidusta on oltava peräisin PEFC ja FSC -sertifioiduista kestävän metsänhoidon metsistä.

Meillä aDigillä on tavoitteena, että noin 90% käyttämistämme papereista olisi EU-kukka -sertifioituja taataksemme asiakkaillemme tuotteidemme ympäristöystävällisyyden sekä huippulaadun.

Käyttämiämme EU-kukka -sertifioituja papereita ovat esimerkiksi Edixion, Multisilk, Cocoon sekä Cyclus offset, jotka ovat 100% kierrätyspapereita.